Foxtrot Utveckling (förflutet)

Datum:20221026 (förflutet)
Tid:2000-2130
Typ:Kurstillfälle
Tillfälle:8
Första tillfället:20220907

”Foxtrot Utveckling”

Foxtrot är tillsammans med bugg den vanligaste socialdansen ute på landets dansbanor. Dansbanden spelar oftast omväxlande två bugg, två foxtrot även om det så klart även går att dansa foxtrot till en snabb bugglåt, eller bugg till en långsam foxtrotlåt! Den foxtrot som Linköpings Sportdansklubb har kurser i är inte "Tio-dans"-foxtrot, dvs den foxtrot ni exempelvis ser på olika dansprogram på TV. Vi lär ut "socialdans"-foxtrot såsom den dansas ute på våra dansbanor, även om grundstegen är till viss del gemensamma.

Foxtrot Utveckling: I utvecklingskursen fördjupar vi oss ytterligare i dansens grundteknik och bygger vidare på figurer, musikanpassning och känsla. Längre in i kursen ger vi oss på en mer försjupad nivå av både teknik och figurer samt utvecklar våra kunskaper för att förmedla känsla och förmåga att musikanpassa till musiken.

Kursen är på 90 minuter, och vi brukar ha några minuters paus för vila och vatten ungefär mitt i kursen.

För att gå en kurs hos oss (förutom grundkurs) måste du klara våra förkunskapskrav. Detta för att få jämnare kurser och säkerställa bättre och jämnare kvalitet. När du går kurs hos oss registrerar vi närvaro och om du deltar på kursmomenten. För att gå vidare till nästa nivå krävs att man deltar på minst 2/3 av kursen och klarar momenten som ingår i kursen. På vår hemsida ser du vilken nivå du är godkänd för. Har du tidigare gått kurser hos en annan förening eller gått våra digitala kurser hänvisas du att ta kontakt med oss via hemsidan för att komma i kontakt med en ledare som kan hjälpa dig.

 

Ni får gärna anmäla er som par men det går även bra att anmäla sig ensam. Oavsett om ni anmäler er som par eller inte kommer vi att byta danspartner med korta mellanrum, så att ni får erfarenhet av att dansa med flera olika människor. Man lär sig mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare!

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför ett begränsat antal platser på våra kurser. Skulle rekommendationerna ändras under terminens gång kommer vi anpassa kurserna efter dessa för att det ska vara så tryggt och säkert som möjligt för oss alla. Det innebär att om vi ser ett behov att tillämpa statiska parkonstellationer kommer dessa skapas inom respektive kurs. I det fall att restriktioner inte låter oss träffas fysiskt övergår kurserna till digitalt format.

Självfallet är du som besöker våra danser helt frisk och är fri från förkylningssymptom.

 

Förkunskapskrav:
Foxtrot Grund & Fortsättning (eller liknande)

 

Anmälan är bindande och medlemskap är obligatoriskt.

Varmt välkomna!


Tillbaka