Nyhetsbrev - 20200126

Kurser:
Fortfarande finns det platser kvar, även om många kurser börjar bli fulla.

Passa på att anmäla dig nu! Testa en ny kurs! Westcoast swing eller Cha-Cha. Hos oss finns det bästa kurserna.

Just nu har vi ett stort tryck på Grundkurs och Medel och ser fram emot en termin med över 700 elever. Våra ledare ska ha en träff i veckan och förbereda vårens utmaningar.


Här kommer en beskrivning över vårens kurser

Bugg Tema
Temakurserna är nya för terminen. Under kursens gång kommer vi gå igenom ett utvalt innehåll som endast speglar det tema som kursen innehåller. Den första kursen är Bugg Tema: Teknik, vilket innehåller en mängd tekniska moment. Förflyttningar över golvet, passeringar, taktvariationer och annat. Den andra kursen är Bugg Tema: figurer som innehåller nya och gamla figurer som passar alla. Både enkla och svåra varianter.

Westcoast Swing
WCS är en dans från USA. Det är en långsam dans med mer fokus på sensualitet och connection. Alla kan vara med. Passa på att prova en rolig dans med häftiga moves och roliga figurer. Det finns många filmer på YouTube för inspiration.

Bugg Avancerad, Fördjupning, Dansa mera
Kursnivåerna börjar med Grundkurs och fortsätter med Fortsättning, Medel och sedan Avancerad. Dessa fyra kurser är våra grundterminen som tillsammans sträcker sig över två år. Efter dessa finns det två fördjupningskurser som kan utveckla dansaren att bli mer teknisk och få en bättre egen dans. Den första är Fördjupningskursen som innehåller många små trix och ett stort fokus på dansens karaktär. Efter den kursen har vi även Dansa mera som knyter ihop säcken och fokuserar på paret. Båda kurserna riktar sig till vana dansare som kan grunderna och vill förbättra sin egen dans och dansen i paret.

Bugg Parträning
På Parträningen så har vi inget frambyte. Alla dansar enbart med sin partner. Nivån är från medel upp till tävlingselit. Här ser tränaren varje par och jobbar tillsammans för att nå framgång.
Fester:
Den 7 mars har vi Bugg Club igen. En rolig fest mitt i stan där alla över 18 år får vara med. Vi börjar klockan 20.00 och slutar vid 01.

Den 22 maj har vi kursavslutning. Spara datumet för en rolig fest mitt i stan.
Tävling:
Vill du lära dig mer under våren har vi intensivdagar i Slowbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och Bugg tempoträning.

4 timmar träning i Tornhagsskolan. Ett givet pass, för alla dansintresserade.
Övrigt:
Årsmötet 2020
Den 7 mars är det årsmöte i föreningen.
Vi samlas i Kårhuset Kollektivet klockan 18.00.
Alla medlemmar är välkomna.

Tillbaka