Lindansaren - 20190817

Aktuellt:
Just nu arbetar vi för fullt för att kursstarten ska bli så bra som möjligt. Det är ett stort överskott på tjejer som vanligt. Det behövs över 50 killar på kurserna i höst. Så de anmälda killarna kommer att få det stressigt.

Linköpings Sportdansklubb är en av Sveriges största dansklubbar och vi har mellan 750-1100 medlemmar. Till det har vi även ett antal föreningar, företag och kommunen som hyr in våra ledare för olika dansuppdrag. Vi har 21 st deltidsanställda danskursledare och tränare. Sedan övergången till helt digitalt medlemshanteringssystem har vi haft 7700 medlemmar som har anmält sig till våra kurser och event inte mindre än 29 129 gånger. Till höstens kurser har vi snart 600 anmälningar. Kort och gott är vi en av Sveriges mest populära dansföreningar och våra medlemmar återkommer ofta i flera år. Bugg grundkurs måndagar är nu stängd och i lokalen kommer 68 personer trängas under kurstiden.

Dans är både roligt och populärt. Efter lets dance som sänds i Tv4, så blev intresset högre. De senaste åren har anmälningarna och antalet elever växlat i perioder, men vi är nu glada för att det är påväg uppåt igen.

Vi behöver fler kursledare i föreningen, på grund av att deltagarantalet ökar och att vi har fler kurser och intensivdagar. Vi vill gärna ha många anmälningar till alla utbildningar.

Kursverksamheten:
I höst har vi många roliga kurser. Vi nysatsar på fler högre kurser med färre deltagare. Detta för att att få mer tid med varje elev och att varje elev ska få bättre förutsättningar för att utvecklas.

Vi kommer även att ha 14 st intensivdagar där vi lär ut allt från Bugg till Persisk dans under fyra timmar. Intensivdagar är ett jättebra komplement till terminskurser och eleverna lär sig mycket roliga saker under en längre sammanhållen kurstid.

Ni har säkert inte missat att vi har en ny ledare i föreningen. Han heter Baris Ata Borsa och kommer från Turkiet. I Turkiet dansade Baris i det turkiska landslaget i latindans och har representerat Turkiet i många internationella danstävlingar. Han var och även är mycket känd i Turkiet som en professionell dansare med mycket tekniska kunskaper. Han har även haft både nybörjarkurser och elitträningar. Alla elever är välkomna att gå en kurs för Baris i höst.

Vi kommer även att ha en Westcoastswingkurs i höst. Ledare för kursen är Carl och Ida som har börjat tävla i aktivt runt om i Sverige. De har vunnit de flesta tävlingar de har ställt upp i, men även placerat sig 2a och vid ett tillfälle 3a. Alla oavsett tidigare erfarenhet är välkomna att delta på kursen.

Under hösten kommer vi att ha friträningar söndagar 13-15 endast. Alla annan tid fylls med kurser, träningar och intensivdagar.
Evenemang:
I höst kommer vi ha vårt 35års-jubileum, vilket kommer vara en stor fest med en massa roliga upptåg. Vi kommer vara på konsert och kongress, med middag och dans till Casanovas. Kolla in på hemsidan för mer info. Barn under 18 i målsmans sällskap.

Insläpp 17.30
Mat 18.30 - Buffé (En dryck ingår)
Casanovas 21-01

Det kommer blir en hejdundrande fest med många roliga och trevliga upptåg. Inget du vill missa, garanterat.
Tävlingsverksamhet:
Vi har just nu 32 licensierade dansare i Linköpings Sportdansklubb. Dessa dansare åker runt i Sverige och tävlar för vår förening. Väldigt ofta står våra dansare på pallen och vi har par i högsta klassen i Bugg. Passa på under hösten att följa med på en tävling och heja fram våra dansare! Eller varför inte prova på själv och tävla i Bugg? Det är inte svårare än att gå kurs, förutom att någon får en medalj efteråt. En väldigt rolig hobby.

Tillbaka