Ordförande har ordet - 20190817

är det många timmar som krävs för att få till den känslan som vi vill uppnå under terminen. Som tur är har vi en bra och sammansvetsad styrelse och många engagerade funktionärer. I höst kommer vi satsa ännu hårdare på att få in fler danser, fler elever och fler skratt i lokalerna. Vi har dessutom fler lokaler att fylla. Med allt intresse som finns för våra danskurser var vi tvungna att utöka våra lokalbokningar till kurser i Vasahallen, Skeda och Tanneforsskolan. Förutom att vi har nästan alla kvällstider i Tornhagskolan.

Inför den stundande 35-årsfesten kommer vi bjuda in andra föreningar och sammanslutningar till oss. Kanske kan andra än bara våra medlemmar märka hur roligt vi har tillsammans och vara med i den sammanhållning vi har byggt upp sedan 1984. Några av de medlemmar som var med och startade föreningen finns fortfarande kvar i medlemslistan och deltar med jämna mellanrum på våra aktiviteter. Det är en sann föreningskänsla.

Till våren vill jag att vi ska utveckla vår verksamhet ännu mer och satsa på barn och ungdoms-dans. Medelåldern i vår förening är hög även om den är mycket läge än andra dansföreningar i vår närhet. Vi når ut till studenter och ungdomar i nedre 20års åldern, men behöver bli bättre på att attrahera barn under 16 till dansens värld. Min förhoppning är att det är 100 barn inom 2 år, i vår medlemslista. Kanske kan vi snart slå vårt rekord på 1356 medlemmar som vi relativt nyligen hade, varav många av dessa var barn och ungdomar.

Vi behöver fler som engagerar sig i vår förening. Gärna i andra danser än Bugg och Foxtrot. Från början var föreningen mer aktiv inom Standard och Latindanser (de som visas på lets dance), men nu är Bugg störst. Det ena behöver inte utesluta det andra och kanske kan vi inom ett par år skapa grupper inom salsa, bachata, gammeldans och andra danser, som är lika stora som våra stora Bugggrupper. Just nu är det mer än 500 elever i bugg per termin.

Sist men inte minst, är det mycket trevligt att vara aktiv i den här föreningen och jag hoppas att jag träffar dig som läser detta både under hösten och i framtiden. Du är alltid välkommen i vår förening. Vi syns.

Tillbaka