Foxtrot Grundkurs (förflutet)

Datum:20210617 (förflutet)
Tid:1830-1900
Typ:Kurstillfälle
Tillfälle:6
Första tillfället:20210513

Välkommen till den digitala kursen "Foxtrot Grundkurs"

Foxtrot är tillsammans med bugg den vanligaste socialdansen ute på landets dansbanor.
Dansbanden spelar oftast omväxlande två bugg, två foxtrot även om det så klart även går att dansa foxtrot till en snabb bugglåt, eller bugg till en långsam foxtrotlåt!
Den foxtrot som Linköpings Sportdansklubb har kurser i är inte "Tio-dans"-foxtrot, dvs den foxtrot ni exempelvis ser på olika dansprogram på TV.
Vi lär ut "socialdans"-foxtrot såsom den dansas ute på våra dansbanor, även om grundstegen är till viss del gemensamma.

Under denna grundkurs lär du dig grunderna i socialdansfoxtrot. Du lär dig de vanligaste grundstegen i foxtrot, hur du för och följer, hur man håller i varandra på olika sätt samt förflyttning och vändningar.

Vårens kurser i foxtrot hålls i samarbete med Drop In & Dance Out Sweden. 

Kursen är 30 minuter lång och sänds via Zoom de dagar och klockslag som anges vid anmälan. För att ta del av kursinnehållet rekommenderar vi att du laddar ner Zoom-appen på valfri enhet, så som dator, smarttelefon eller surfplatta, som är tilltänkt att användas. Zoom-appen hittar du där appar finns och använder du en dator kan du enkelt ladda ner programmet här.
Innan kursen sänds mejlas en länk till Zoom ut till den mejladress som angivits vid anmälan. En separat länk mejlas ut för varje kurs. Var därför extra noggrann med att skriva in en korrekt mejladress. När kursen sänds kan du med fördel koppla upp bilden på en större skärm, som exempelvis TV:n, för att verkligen känna att vi dansar tillsammans!

Kursavgiften är 300 kr per länk/hushåll, är ni fler i hushållet som vill delta på våra kurser så behöver ni endast betala för en länk. Observera att varje anmälan ger en länk som kostar 300 kr.
Vi uppmanar alla våra deltagare att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och endast umgås med de allra närmsta.

Förkunskapskrav:
Inga

Anmälan är bindande.

OBS. Kursen sänds igen som repris från tidigare i vår men har kursledare tillgängligt via chattfunktionen.

Välkommen!


Tillbaka