Om Linköpings Sportdansklubb

Linköpings Sportdansklubb är en ideell förening som sysslar med dans på alla nivåer, allt från motionsdans till tävling i högsta elitklass. Vi vill ge alla möjligheten att lära sig att dansa, vare sig man vill ha trevligt och träffa vänner genom att titta in på en danskurs eller träning någon gång i veckan eller vill satsa för att nå den absoluta toppen. 


Varför ska jag dansa?

Det finns många olika anledningar att dansa. Vissa dansar för att de tycker dansen i sig är så rolig... även om de kanske inte hade trott det innan de provade på! Andra dansar för att gå ut och träffa folk på kurser och träningar – dansen är ju en väldigt social sysselsättning. Många tycker att dans är det roligaste sättet att få motion och hålla sig friska, och en del låter tävlingsinstinkten få sitt utlopp genom danstävlingar runtom i landet. Oavsett vilken anledning du har till att dansa är du välkommen hos oss!


Våra kurser

Vi har en väl utvecklad kursverksamhet där våra utbildade ledare ger kurser i ett antal olika danser. Kurserna ges en gång på våren och en gång på hösten, och eftersom vi gärna vill förnya oss och uppdatera kurserna kan det exakta kursutbudet så klart variera från termin till termin. Vi har kurser i bland annat bugg, boogie woogie och foxtrot, inklusive ett antal barn- och ungdomskurser.


I alla danser flera steg, allt från nybörjare till mer avancerade kurser. Friträningarna, som ingår i medlemsavgiften, ger ännu fler tillfällen att dansa.

Kurserna brukar vara väldigt välbesökta och uppskattade. Anmäl dig tidigt till för att vara säker på att få en plats!


Tävlingsverksamhet

Många av våra medlemmar tävlingsdansar i bugg och/eller boogie woogie. Vi vill arbeta för att ge våra tävlingsdansare möjlighet till kvalificerad träning med landets bästa tränare, och gott om träningsmöjligheter på kurser och friträningar.


Aktiviteter, arrangemang och fester

Förutom kurser och träningar vill vi så klart kunna ha roligt tillsammans i klubben. Oftast finns så klart dansen med i bilden på ett eller annat sätt; det är ju trots allt något som vi alla har gemensamt. Det gäller till klubbmästerskapet och våravslutningen. Men det händer också att vi arrangerar annat, som till exempel en skidresa eller en cykelutflykt till Bergs slussar.


Allt vi gör är medlemsarrangemang – för medlemmarna, men också av medlemmarna. Hör av dig om du har idéer för ett arrangemang, eller om du kan tänka dig att vara med i festkommittén. Ett arrangemang behöver inte vara svårare än att vi annonserar ut en utflykt eller grillfest på framsidan, så länge du är villig att ta initiativet!


Medlemskap i Sportdansklubben

Du som går en danskurs hos Sportdansklubben blir automatiskt medlem. Medlemskapet räcker för hela kalenderåret, så går du en kurs på våren kommer du att vara medlem ända till årsskiftet. Anmäler du dig till en kurs får du automatiskt kursinformation och information om betalning skickat till dig via epost.

Om du inte vill gå några kurser får du ändå gärna vara medlem i klubben. Det kostar 150 kronor per år – inte så mycket, med tanke på friträningar, nyhetsbrev, medlemsfester, avslutningar och andra aktiviteter som anordnas under året.


Medlemskap i branchorganisationer

Sportdansklubben är medlem i Östra Danssportförbundet (ÖDSF) och riksorganisationen Svenska Danssportförbundet (DSF), som i sin tur är medlem i Riksidrottsförbundet (RF), International Dancesport Federation (IDSF) och World RocknRoll Confederation (WRRC).
Kontaktinformation

Adress: Ulvåsavägen 6, 582 47 Linköping 

Organisationsnummer: 822001-8884


Sätt inte in några pengar något konto utan att ha fått ett mejl med betalningsanvisningar.

OCR nummer krävs för kurser, medlemskap, fester mm.