Gå kurs hos Linköpings Sportdansklubb

 

Utöver kursavgiften tillkommer medlemskap i Sportdansklubben, vilket till exempel ger fri tillgång till friträningar.

 

Alla byter danspartner med korta mellanrum, så att ni blir vana vid att dansa med många olika människor. 

 

Man lär sig nämligen mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare.

 

Ett perfekt tillfälle att lära känna nya vänner!

 

Mer information om de olika danserna finns nedan. Har du fler frågor kan du gärna kontakta oss. 

 

Bugg

Bugg är en svensk dans som är mycket populär på dansgolvet. Det finns många bra dansställen i och runt Linköping, med hundratals besökare vid varje danstillfälle. Bugg dansas både till "traditionell" dansbandsmusik och till en ny generation av "moderna" dansband som brukar dra en betydligt yngre publik. "De sista ljuva åren", "Crazy in love" eller "Highway to Hell"? Välj själva!

 

Grundkursen” är det fösta kursen och vi börjar med grunderna i buggen. Här lär du dig att föra och följa och fortsätter sedan med ett antal turer där snurrar och förflyttningar ger variation i dansen. Vi går även igenom vad musik och takt egentligen är, så att du kan lättare kan förstå hur dansen är uppbyggd.

 

"Fortsättning" ger mer kunskaper i grunderna samt ytterligare fler turer och mer variation, och du börjar kunna dansa till högre tempon och mer varierad musik. Du bör känna dig säker på grunderna innan du går denna kurs.

 

"Medel" finslipas tekniken och figurernas svårighetsgrad ökas, tempot blir snabbare och enklare stegkombinationer och musikanpassning lärs ut. Kursen bygger vidare på Fortsättningskursen så den kunskapen måste du som deltagare ha.

 

"Avancerad" innehåller avancerade figurer och stegkombinationer. Du får även träna på att anpassa din dans till riktigt snabba, men även väldigt långsamma tempon, grunderna i musikanpassning och tolkning av musik tas upp, mm. Denna kurs riktar sig till dig som har genomgått samtliga steg.

 

När man ser namnen på våra kurser låter det som att man alltid går bugg Grundkurs följt av fortsättningskursen, och så vidare.

 

Men det finns absolut inget som hindrar dig från att gå en av kurserna flera gånger om du vill! 

 

Du kanske har varit borta en del kurstillfällen, eller tagit ett uppehåll i dansen, eller inte har hunnit gå på så många friträningar och utedanser för att få turer och teknik att "fastna"? 

Det finns gott om nybörjare och "veteraner" som går om våra kurser, så du är i gott sällskap!

 

Foxtrot

Foxtrot är tillsammans med bugg den vanligaste socialdansen ute på landets dansbanor. 

Dansbanden spelar oftast omväxlande två bugg, två foxtrot — även om det så klart även går att dansa foxtrot till en snabb bugglåt, eller bugg till en långsam foxtrotlåt!

 

Den foxtrot som Linköpings Sportdansklubb har kurser i är inte "Tio-dans"-foxtrot, dvs den foxtrot ni exempelvis ser på olika dansprogram på TV. Vi lär ut "socialdans"-foxtrot såsom den dansas ute på våra dansbanor, även om grundstegen är till viss del gemensamma.