Ordförande har ordet - 20181113

Nu är terminen snart slut och det är dags för kursavslutningen. Jag har varit med på klubbmästerskap och kursavslutningen sedan 2005. Det har varit många roliga fester med nya och roliga möten. Många elever har varit med och varje år har blivit speciellt på sitt sätt. Jag ser verkligen fram emot klubbmästerskapet i år, det ska bli bra dans och trevlig fest.

Just nu verkar det som om intresset för dans är på nedåtgående i Sverige, vilket är mycket tråkigt. Som tur är så ökar vi i Linköpings Sportdansklubb i vissa avseenden och vi behåller de flesta eleverna. Vi är störst i regionen med stor marginal. Näst största föreningen har inte ens hälften så många medlemmar. Så vårt koncept är framgångsrikt. Till våren kommer vi att satsa på nyrekrytering till våra nybörjarkurser och försöka öka ytterligare. En speciell satsning kommer även ske för att försöka få fler barn att börja dansa hos oss. Just nu är vi klart störst i Linköping på barndans bland BRR-föreningarna, men vi kan öka även där.

Vi hade en väldigt bra tillställning Bugg Club nu under hösten där hundratals deltagare var med. Jag blev oerhört överraskad av antalet deltagare som droppade in i lokalen. Det måste bli en fortsättning.

Styrelsearbetet går dock lite tungt. Vi behöver fler som engagerar sig i föreningen och hjälper till att bygga Sveriges bästa förening. Med över 1200 anmälningar per år och tusentals medlemmar i registret så behöver vi många människor som engagerar sig och lägger sin fritid på att hjälpa oss att bli bättre.

Jag hoppas vi syns på KM och kursavslutningen!

Tillbaka