Intensivkurs - West Coast Swing (förflutet)

Datum:20230327 (förflutet)
Tid:2000-2100
Typ:Kurstillfälle
Tillfälle:1
Första tillfället:20230327

Välkommen till vår intensivkurs i West Coast Swing!

Under våren presenterar Linköpings Sportdansklubb ett helt nytt koncept av kursformat - Intensivkurs!

Intensivkursen är en korsning mellan intensivdag och vanlig terminskurs, precis som namnet hintar om. Intensivkurserna är totalt fyra timmar långa och är fördelade på fyra kurstillfällen, en gång i veckan i fyra veckor.

 

West Coast Swing

Kom och lär dig dansa den fantastiskt härliga dansen West Coast Swing! 

West Coast Swing är en pardans med sina rötter i swingdansen Lindy Hop. Dansstilen dansas främst till långsammare musik med mycket känsla inom olika moderna musikgenrer som RnB, Hiphop, Blues och Pop. West Cost Swing utmärks av ett tydligt fokus på musikalitet och dynamiskt samspel mellan förare och följare genom tolkning av musiken. Under denna intensivkurs lär vi oss dansens grundteknik, föra och följa samt flera figurer med variationer. Kursen är på grundnivå och du behöver inte ha dansat dansen tidigare.

Ni får gärna anmäla er som par men det går även bra att anmäla sig ensam. Oavsett om ni anmäler er som par eller inte kommer vi att byta danspartner med korta mellanrum, så att ni får erfarenhet av att dansa med flera olika människor. Man lär sig mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare!

Självfallet är du som besöker våra danser helt frisk och fri från förkylningssymptom.

 

Förkunskapskrav:
Inga

Anmälan är bindande och medlemskap är obligatoriskt.

 

Varmt välkomna!


Tillbaka