Intensivdag "Boogie Woogie" (förflutet)

Datum:20240303 (förflutet)
Tid:1300-1500
Typ:Kurstillfälle
Tillfälle:1
Första tillfället:20240303

Välkommen till intensivdagen i Boogie Woogie!

Boogie Woogie är en swingdans som har sina rötter i Lindy Hop och utvecklades i samband med rockmusikens framfart på 50-talet.

Under intensivdagen lär du dig att föra och följa, sedan lägger vi på ett antal figurer där olika snurrar och förflyttningar ger variation i dansen. Vi går även kort igenom vad musik och takt egentligen är, så att du lättare kan förstå hur dansen är uppbyggd. Eftersom vi börjar från början med grunderna så behövs inga förkunskaper.

Ledare för kursen är Carl Sääv som är vår mest rutinerade ledare och som besitter stor kunskap och erfarenhet av Boogie Woogie, samt flera andra dansstilar. Vid Carls sida denna eftermiddag har vi nöjet att välkomna Ingvild Paustian Heggdal som har en gedigen danskarriär bakom sig med bland annat mycket goda placeringar i Boogie Woogie på flera världsmästerskap.

Intensivdagen är 3 timmar lång och vi har några pauser för vila och vatten under dagens gång.

Ni får gärna anmäla er som par på våra kurser men det går även bra att anmäla sig ensam.
Oavsett om ni anmäler er som par eller inte kommer vi att byta danspartner med korta mellanrum, så att ni får erfarenhet av att dansa med flera olika människor. Man lär sig mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare!

Självfallet är du som besöker våra danser helt frisk och är fri från förkylningssymptom.Förkunskapskrav:
Inga

Anmälan är bindande och medlemskap obligatoriskt.

Varmt välkomna!

 


Tillbaka